Nyereséges fogadási stratégiák bemutatása

Minden sportfogadó más stratégiára esküszik – és az is biztos, hogy egyiknek sincs igaza, hiszen nincs olyan esete a nyereséges fogadási stratégiák példájának, ami tökéletesen működne. Van azonban jó pár olyan elmélet, ami több helyen is fel-felbukkan. Ezen kisebb-nagyobb mértékben nyereséges fogadási stratégiák egy pár példáját szeretném most itt bemutatni az érdeklődőknek.

A nyereséges fogadási stratégiák – mire figyeljünk az online sportfogadás esetében?

A legtöbb példa a nyereséges fogadási stratégiák közül egy dologban megegyezik. Bármelyiket is választjuk ugyanis, mindenképpen hosszabb távon, valamekkora összeg rááldozásával kell próbálkoznunk vele. Egyik sem fog azonnal sikert aratni. Nagyon fontos, hogy ezt tudatosítsuk magunkban mielőtt belevágnánk ezeknek a stratégiáknak a taglalásába. A sportfogadási stratégiák legnagyobb része arra irányul, hogy milyen összegeket tegyünk fel az adott fogadások során (hogy ezt változtassuk-e fogadásról fogadásra vagy inkább tartsuk egy szinten), illetve, hogy mi legyen a következő lépésünk egy-egy sikeres vagy sikertelen fogadást követően.

Most pedig nézzük is, hogy milyen nyereséges fogadási stratégiák léteznek az online fogadás esetében!

nyereséges fogadási stratégiák

Sportfogadás stratégiák: Fix fogadási összeg az online fogadás során

A fix fogadási összeg az egyik legegyszerűbb példája a nyereséges fogadási stratégiák esetének. Magyarázni sem kell nagyon: mindig ugyanakkora összeget teszünk itt fel (pl. 1500 Ft minden fogadásod esetén). Természetesen van előnye ennek az online sportfogadás stratégia példának: nem igényel igazán sok kutatómunkát és tervezést. Pontosan egyszerűsége miatt azonban nem igazán a nyereséges fogadási stratégiák közé tartozik. Egy hosszabb ideig tartó vesztes széria a teljes fogadásra szánt pénzösszegünket hamar fel tudja élni.

A stratégia elindításához használhatja a bet365 alternatív link.

Martingale stratégia – egyike a nyereséges fogadási stratégiák példájának?

A Martingale stratégia már egy igazán klasszikusnak számító rendszer – bár erről is erősen megoszlanak a vélemények. A fogadási stratégia alapkoncepciója, hogy a tétek folyamatos növelése mellett több kisebb veszteséget is vissza tudunk nyerni egy nagyobb nyereménnyel. Ez a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy a fogadásaink tétjét mindig megduplázzuk, ha vesztünk; és visszaállítjuk a kezdőösszegre, ha nyerünk.

Tehát ha mondjuk felteszünk 1000 Ft-ot, és ezt elvesztjük, akkor következőnek 2000 Ft-ot, majd 4000-et, majd mondjuk 8000 Ft-ot teszünk fel – amit már meg is nyerünk. Ebben a szituációban ugyanis összesen 7000 Ft-ot veszítettünk el az első három fogadáson, viszont nyertünk 8000 Ft-ot az utolsón. Ezzel pedig pont azt az eredeti összeget tudjuk megnyerni, amit az első fogadás esetén tettünk fel.

A Martingale stratégia, ahogy az elején említettem, meglehetősen megosztó nyereséges fogadási stratégiák egyike. Egyértelmű előnye, hogy ha sokáig tudunk fogadni, akkor szinte egy „biztos” dolog lehet – hiszen, ha limit nélkül tudjuk emelni a téteket, akkor előbb vagy utóbb nyernünk kell. Azonban ez a valóságban rengeteg pénzt tud igényelni, így egyáltalán nem ajánlott azoknak (legtöbbünknek), akik csak egy véges összeget tudnak sportfogadásra szánni.

A Labouchere rendszer

A Labouchere rendszer eredetileg rulettre lett megalkotva, azonban sportfogadási stratégia formában is megállja a helyét. Előrevetítem, hogy ez egy meglehetősen komplex stratégia, amit kezdőknek én semmi esetre sem ajánlanék. Komplexitását egyértelműen kárpótolja azonban az, hogy egy igazán izgalmas rendszer bújik meg a fogadási stratégia mögött.

A Labouchere fogadási stratégia alkalmazását egy számsorozat felírásával kell kezdenünk. Ez teljesen rajtunk múlik, hogy milyen számokból áll. Azonban a fogadásunkat erősen befolyásolja majd, így érdemes csak akkor felírni, amikor már teljesen értjük a rendszer működését.

Én például azt írtam fel magamnak most, hogy 1 – 2 – 4. A rendszer lényege, hogy mindig a számsorozat első és utolsó számának összegét kell megtennünk az online sportfogadás során. Ebben az esetben tehát pl. 5 ezer forintot tennék fel tétként. Amennyiben megnyertük ezt, akkor a két felhasznált számot kihúzzuk a listáról. Ha viszont vesztünk, akkor a megtett számot a sor végére írjuk. Ekkor tehát így alakulna a számsorozat: 1 – 2 – 4 – 5. A következő fogadásunkkor tehát már 6 ezer forintot tennénk fel, az első és az utolsó számot összeadva.

Ez a rendszer nagyban hasonlít a korábban említett Martingale fogadási stratégiára is – sok helyen nem is Labouchere-nek, hanem elosztott Martingale-nek hívják. A hasonlóság abban látszik, hogy itt is az az alapötlet, hogy nagyobb nyereményekkel lehet kisebb veszteségeket visszanyerni. Az igazi különbség, hogy itt a saját számainkkal mi befolyásoljuk ennek a visszanyerésnek a tempóját, illetve, hogy nem egy nagy nyeremény, hanem több nagyobb nyeremény áll a kisebb veszteségek ellenoldalán. A Martingale problémája – miszerint ugye csak akkor számít igazán a nyereséges fogadási stratégiák közé, amennyiben nagyon nagy összeget tudunk fogadásra szánni – itt is fenn áll.

sportfogadás stratégia

Arányos fogadási összeg

Az arányos fogadási összeg a nyereséges fogadási stratégák között az egyik legszélesebb körben kedvelt és használt módszer. Kritikusai persze ennek is vannak, de jóval kevésbé számít megosztónak, mint mondjuk számított annak a korábban taglalt Martingale módszer.

Az arányos fogadási stratégia esetén először is meg kell határoznunk, hogy összesen mekkora összeget vagyunk hajlandóak sportfogadásra áldozni. (Ezt az összes sportfogadás stratégia esetén tegyük egyébként meg. Hiszen tudjuk, csak annyit szabad feltenni, aminek elvesztése még nem fog gondot okozni – ezt pedig jobb előre meghatározni.) A teljes összegnek aztán egy adott százalékát tegyük meg mindig tétként; nyereséges fogadás esetén pedig a nyereményt, vagy annak egy részét, tegyük hozzá a bázisösszeghez. Ez mondjuk lehet 5 vagy 10%-a a teljes fogadásra szánt összegnek. Azaz, ha például összesen 10 ezer forintot szánunk sportfogadásra, akkor az első tétünk 1000 Ft lesz. Amennyiben nyerünk, akkor a teljes összeg már 11 ezer lesz, azaz a következő fogadásnál emelni tudjuk a tétet 1100 Ft-ra. Ha viszont elvesztjük az első fogadást akkor sem kell nagyon bánkódnunk, hiszen tétként még mindig meg tudunk tenni 900 Ft-ot.

Ennek a stratégiának egyértelmű előnye, hogy erősen kontroll alatt tudjuk tartani a veszteségeinket. Még egy hosszabb vesztes sorozat sem jelenti azt, hogy teljesen abba kellene hagynunk a fogadást. Amennyiben viszont nyerünk, fokozatosan tudjuk emelni a tétjeinket, így az izgalom is megmarad. Másik előnye még, hogy az egyszerűbben használható és megtanulható nyereséges fogadási stratégiák közé tartozik. Így akár azok számára is könnyen elsajátítható, akik korábban még nem fogadtak, vagy csak néha-néha tették ezt.

Fibonacci sorozat követése a sportfogadások összege esetén

Ez az afogadási stratégia, ami a legerősebben épít a matematikára. Azonban nem kell megijednünk akkor sem, ha nem voltunk matek zsenik annó az iskolában. Nem igényel igazán speciális tudást ez a példa sem a nyereséges fogadási stratégiák közül.

Abban ez a stratégia is hasonlít a Martingale fogadási stratégia rendszerére, hogy egy számsorozatot kell követnünk, veszteségek esetén pedig növelnünk kell a tétjeinket. Itt azonban nem duplázzuk a téteket összegét, ahogy haladunk előre, hanem a Fibonacci számsorozatot másoljuk. (Ez az 1-1-2-3-5-8-… sorozat, ahol mindig az előző két szám összeadásával tudjuk megkapni a sorozat következő elemét. Azért igazán jelentős a sorozat, mert nem csak a matematikában figyelhetjük meg, hanem a természetben, a művészetben és a zenében is számtalanszor előfordul.)

A stratégia itt viszonylag egyszerű: a számsorozat összegeit rakjuk meg tétnek (természetesen ez forintban nem igazán működne, szóval nyugodtan használhatunk egy ezres szorzót). Ha vesztünk, akkor egyel előre lépünk. Ha nyerünk, akkor kettővel vissza. Ezzel hosszú távon hasonló eredményt érhetünk el, mint amit a Martingale vagy a Labouchere rendszer is elér: a kisebb veszteségeket a nagyobb nyereségekkel vissza tudjuk nyerni, és még profitot is tudunk szerezni.

A probléma azonban itt is szinte pontosan ugyanaz: nagyon nagy összeget igényel a részünkről az, hogy ha tényleg egy nyereséges fogadási stratégia végeredményét akarjuk elérni. Természetesen ez a stratégia is még mindig jobb, mintha csak random számokat tennénk meg tétnek. A rendszerek használata keretet tud adni a fogadásainkat, és igen élvezetesek is tudnak lenni. Azonban mindenképpen mérjük fel azt, hogy az általunk fogadásra szánt összeg vajon mennyire kompatibilis ezen rendszerek használatával.

A Fibonacci számok követése egyébként szintén eredetileg rulettre volt kidolgozva. Látszik is, hogy a stratégia valóban jobban is működik az olyan játékok esetén, ahol egyenlő esélye van a két végeredménynek (piros vagy fekete). Egy focimeccs meglehetősen aránytalan szorzói jelentősen befolyásolni tudják a rendszer sikerét.

Legjobb online sportfogadás Magyarországon.

Nyereséges fogadási stratégiák különböző sportágak esetén

Többen kérdezték már tőlem is, hogy mennyiben változtatja meg a fogadási stratégiámat az, hogy éppen milyen sportra vagy mérkőzésre fogadok. A felvetést mindig is nagyon érdekesnek találtam – főként azért is, mert meglehetősen nehéz rá konkrét választ adni.

Egyrészről egyértelműen befolyásolja a fogadást, hogy éppen milyen sportágra is fogadunk. Nyilván teljesen más fogadási piacok érhetők el egy focimeccs esetén, mint mondjuk egy Forma-1-es futam alatt. Ez pedig természetesen befolyásolja, hogy éppen melyik nyereséges fogadási stratégia lehet a legmegfelelőbb számunkra.

Másrészről azonban a fogadási stratégia megválasztásán nem feltétlenül változtat az, hogy éppen hányan vannak a pályán és hogy éppen jégen csúsznak vagy rúgják a labdát. A legtöbb sportfogadási stratégia ugyanis soha nem azt mondja meg, hogy mire fogadj – szimplán azt, hogy mennyit és milyen tempóban változtass a tétjeid összegén. Se a Martingale rendszer, de az arányos fogadási összeg módszer sem fogja megmondani nekünk, hogy éppen a Liverpoolra fogadjunk, vagy hogy Lewis Hamilton nyeri-e majd meg a futamot a hétvégén. Szimplán abban segítenek, hogy valamilyen keretbe foglalhassuk a fogadásainkat, és hogy ne csak és kizárólag a megérzéseinkre kelljen hagyatkoznunk.

online fogadás

Fogadási tippek

A fogadási stratégiák alkalmazása mellett van még néhány praktika és trükk, amikre mindenképpen érdemes lehet figyelni – bármelyikre is voksolunk a nyereséges fogadási stratégiák közül. De még akkor is, ha semmilyen stratégiát nem választunk, ezt a néhány apróságot hasznos lehet észben tartanunk.

  1. Koncentrálj egy csapatra!

Ha megnyitjuk egy sportfogadási oldal kínálatát (mondjuk a bet365 vagy az Unibet oldalát), azonnal őrületesen sok fogadási piac tárul a szemünk elé. Rengeteg sportág, azon belül még több mérkőzés, azon belül pedig még több fogadási lehetőség – ami csak szem-szájnak ingere. Azonban nagyon hasznos lehet, ha következetesen csak egy csapatra fogadunk ezeken belül, hiszen sokkal jobban és részletesebben ki tudjuk ismerni ennek a csapatnak a szokásait. Ha pedig mindig képben tudunk lenni, hogy éppen ki a sérült vagy ki az, aki remek formájával győzelemhez segítheti a csapatot, mindig eredményesebbek lehetünk a fogadásaink terén is.

  1. Fogadj a tömeg ellen!

Bár a bukmékerek próbálják 50/50 arányban megosztani a szorzókat, az igazán nagy meccsek esetén gyakori az, hogy a „nagycsapat” hírneve erősen befolyásolja az esélyeiket – még akkor is, ha nincsenek igazán jó formában. Amikor a hírnév miatt a közhangulat a híres csapatot preferálja, érdemes lehet a „rosszabb” csapatra fogadni. Ha vesztünk, keveset vesztünk, ha nyerünk, akkor viszont nagyon sokat nyerhetünk.

  1. Tarts ki a startégiád mellett!

Ez feltételezi, hogy van stratégiánk – azonban, ha van, akkor tényleg tartsunk ki mellette. A nyereséges fogadási stratégiák egyike sem fog egyik napról a másikra sikereket hozni, azonban hosszú távon már láthatunk eredményeket.

  1. Nincsenek favoritok – vagy ha vannak, arra sose fogadj!

Sportfogadás esetén nincsenek favoritok. Itt racionális alapon kell meghoznunk a döntéseket. Ha pedig nem akarunk veszíteni, akkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy azért fogadjuk egy csapatra, mert jobban kedveljük őket. Ha van kedvenc csapatunk (hiába tudunk róluk sokat), érdemes lehet őket elkerülni a fogadásaink során.

Legjobb online sportfogadás Magyarországon – hol tudom kipróbálni ezeket a stratégiákat?

Miután pedig áttekintettük a legfontosabb fogadási stratégia lehetőségeket, nézzük meg, hogy hol alkalmazhatjuk ezeket Magyarországon. Íme a legjobb fogadási oldalak bemutatása.

Unibet

Az Unibet egy másik sportfogadási oldal, ami igazán sokféle fogadási szolgáltatást nyújt. A Unibet stratégia megalkotásakor szintén érdemes figyelembe venni a promóciókat, mert az oldal rengeteg mérkőzés és ligaspecifikus bónuszt biztosít, amivel kimaxolhatjuk a fogadásainkat (pl. extrán magas szorzók a BL fogadások esetén, vagy ingyenes fogadások).

 

22bet

A 22bet a magas szorzóival csábítja magához a legtöbbeket. Ezen felül a regisztráció és a fogadás is nagyon egyszerű, ami a 22bet stratégia mellett teszi le a voksot. A fogadási piacok itt is nagyon kiterjedtek, és könnyedén tudjuk használni a fentebb említett sportfogadási stratégiák bármelyikét.

 

1xbet

A 1xbet nagyon hasonlít előnyeiben a 22bet oldalához: magas szorzók, széles sportkínálat, remek üdvözlőbónusz. A fogadások megtétele itt is gyorsan zajlik, amit csak könnyít a jól kialakított mobil app a 1xbet esetében. A 1xbet stratégia megválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy szinte bárhonnan és bármikor tudunk fogadást tenni.

Végszóként

Remélem az említett sportfogadási stratégiák kifejtésével kicsit közelebb tudtam hozni a sportfogadás ezen szegletét is az olvasókhoz, és mindenki talált valami érdekességet ebben. A fogadás során szerintem mindenképpen előnyös, ha valamilyen stratégiát alkalmazunk. Én személy szerint az arányosan növekedő fogadásokat kedvelem a legjobban egy megadott időtartamon belül. Ezt találtam hosszú távon a legjobbnak és legizgalmasabbnak. A fentebb említett fogadóirodák közül pedig bármelyiket bizalommal ajánlom, ha valaki szeretné ezeket a stratégiákat a gyakorlatban is megpróbálni.